Det viktigaste för dig i ett ögonkast

Aktiehandel eller investering ? – De flesta tycker om höga och snabba vinster när de köper och säljer värdepapper. Banker, mäklare och handelsplattformar utnyttjar alla möjligheter att delta i värdepappersmarknaden och tjäna vinster som professionella. Aktiemarknadsnyheterna handlar främst om dagliga uppdaterade prisändringar. Marknadsexperter ger rekommendationer om aktier och deras framtida prisutveckling. Handlare står inför frågan om bättre avkastning kan uppnås genom handel eller långsiktig investering. Eftersom mannen vill bli rik snabbt, försöker han att handla med kort varsel. För många IQ Option är det kvar under försöket. I det här fallet har investerare visat att en aktieportfölj kan ge mer framgång på lång sikt.

Det viktigaste för dig i ett ögonkast

 • Framgång med aktier som investerare och näringsidkare
 • Pengar ökar passivt (investera) eller aktivt (affärer)
 • Resultat på lång sikt eller snabbare vinst på kort tid
 • Aktieinvesterare tjänar på varaktig basis med bra företag
 • Daytrading – dra nytta av kortsiktiga prisrörelser

FORTSÄTT TILL DEGIRO: www.degiro.de

Innehållsförteckning[Dölj]

 • Aktier Investering eller handel? Vilken strategi passar dig?
 •  Betydande skillnader mellan näringsidkare och investerare
 •  FAQ – 3 frågor om aktiehandel
 •  Slutsats: Passiva eller aktiva intäkter Aktier Investering eller handel tjänar

AKTIER INVESTERING ELLER HANDEL? VILKEN STRATEGI PASSAR DIG?

Vilken typ av näringsidkare är jag? Snarare investerare eller spekulant?

Vill jag vara en investerare eller spekulant – vilken typ av näringsidkare är jag? © goodluz – Fotolia

Det finns bara två framgångsrika näringsidkare på aktiemarknaden på längre sikt. Vissa är långsiktiga orienterade investerare och den andra kortfristiga investeringsdagen och swinghandlare. Växeln mellan de två typerna av näringsidkare (investerande aktier och handelsaktier) är inte alls framgångsrik i alla fall.

En orsak är återförsäljarens olika mentalitet. En är mer av en spelare som gillar att göra impulsiva beslut. Den andra står för lugn och ansedd handel. Han fattar bara beslut när han har tänkt på det länge. De två mentaliteterna kan inte förenas.

Vill jag vara en investerare eller spekulant – vilken typ av näringsidkare är jag ? Denna grundläggande fråga måste besvaras av varje näringsidkare. Detta bör ske direkt i början av en näringsidkares karriär, eftersom svaret på etoro den ena sidan beror på hur marknader ska övervägas och analyseras. Å andra sidan handlar det om att hitta och bestämma lämpliga handelsstrategier för dina egna mål.

Investera och spekulera bestånd: vad betyder det?

En av de viktigaste investerarna är Warren Buffett . Han är övertygad om att aktiemarknaderna stiger på medellång och lång sikt. Buffett investerar i företag som han tror är undervärderade, sänker utdelningar och andra utdelningar och motstår att sälja tills priserna stiger. Med över 66 miljarder dollar i tillgångar över tiden (från och med 2015) visar affärsmodellen för buffé hur framgångsrikt det är att investera och upprätthålla aktiemarknaderna.

De som investerar pengar i aktier, tar lång andetag. Som du vet är börsen inte en envägsgata. Om investeraren vill uthärda negativa faser med förluster kan det ta år att vara tålamod. Han behöver inte lägga mycket arbete i sin investering. Han kommer att tjäna sina pengar på lång sikt med rätt lager. Ändå bör utträdet beredas på lång sikt.

Investera i CFDs – är det möjligt?

Om du vill göra snabb pengar handel med aktier, anmäla dig till en CFD-mäklare. Naturligtvis kan du också investera som CFD-handlare . För att göra detta måste du behålla CFD-positionerna ( vad är CFDs ?) Tillräckligt länge. Idealt handlar du med en mäklare som har råd med CFD-index utan kostnad. DAX-investerare som köpt DAX-certifikat våren 2013 uppnådde mer än 50 procent vinst eller mer än 4 200 poäng före april 2015.

Spekulera som en handelsstil

Du satsar på spekulationer om du investerar för monotont. De vill göra stora vinster så fort som möjligt. Precis som aktiehandel kan du lära dig CFD och  Forex trading . George Sorosstår för en spekulativ handelsstilvem är ens betraktad som spekulantens konung. Han blev känd och blev rik 1992 när han framgångsrikt satsade på det brittiska pundet. De tjugo miljarder dollar som gör honom till en förebild bland spekulativa orienterade handlare. Som en näringsidkare med spekulativ handelsstil, vill du inte hålla positioner så länge som i förhållande till investerare. Som näringsidkare kommer du ständigt att försöka ta en liten del plus500 av utvecklingen med dig. Innan nästa återställning går du ut med vinsten. De handlar emellertid med högre insatser per handel och mycket oftare än en investerare. Din arbetsbelastning är följaktligen hög.

Handlare eller handlare kan delas in i fyra kategorier beroende på investeringens varaktighet:

 • Position Trader – Investeringsperiod flera månader eller år
 • Swing Trader – Investeringsperiod flera dagar eller veckor
 • Dag Trader – Investeringsdag (inte över natten)
 • Scalp Trader – investeringstiden några sekunder eller minuter

FORTSÄTT TILL DEGIRO: www.degiro.de

Du måste bestämma om du vill tjäna pengar som investerare eller näringsidkare med aktier. Med kapitalinvesteringar dra nytta av en passiv ökning av pengar. Handel ger bara pengar när du handlar. Som näringsidkare måste du arbeta aktivt för att öka dina pengar. Inom kort tid kan du tjäna mycket pengar, men med minst lika stor sannolikhet att du förlorar den. Eftersom en aktieinvestering kan vara mycket riskabel är vinsten inte garanterad.

Stock Trading Chart Analysis

Stock trading diagram är viktiga

BETYDANDE SKILLNADER MELLAN NÄRINGSIDKARE OCH INVESTERARE

Aktier Investering eller handel? – Det här är två väldigt olika sätt att tjäna pengar på aktiemarknaden .

 • Som investerare är du inriktad på lång sikt. Näringsidkarens perspektiv sträcker sig från kort till medellång sikt.
 • Som investerare söker du aktiebolag som är värda en insats.
 • När du letar efter lämpliga bestånd, titta noggrant på grunden. Som näringsidkare är du främst intresserad av tekniska signaler. De använder diagram och indikatorer.
 • Investerare är uteslutande beroende av stigande priser (endast länge), eftersom de vill dra nytta av värdeökningen. Traders satsar på alla prisutvecklingar. Detta inkluderar att lägga på fallande kurser.
 • Den som investerar använder diagram som en av många källor till information. Till skillnad från handel, där diagram är enormt viktiga.
 • När det gäller att investera i aktier, timing och aktiehandel betyder timing allting.
 • För investerare spelar avgifterna en mindre roll, eftersom de inte ofta uppstår. I aktiehandel är avgifter ofta så höga att handlare misslyckas.
 • Investerare behöver affärs- och finanskunskaper. I handel är ekonomisk kunskap nästan värdelös. Det är här analytiska färdigheter är viktiga.
 • Den som ibland köper ett lager behöver inte en sofistikerad teknisk infrastruktur. En systemhandlare behöver en bra dator och en stabil internetanslutning. Professionella daghandlare skyddar sig också genom att hålla en andra internetanslutning.

FORTSÄTT TILL DEGIRO: www.degiro.de

Risker vid handel högre än vid investering?

En aktieinvestering kan vara mycket konservativ, men också spekulativ . Inte alls ger varje aktiebolag inkomst för sina ägare. Många nystart ger sina investerare en total förlust. Majoriteten av handlarna handlar handlade positioner som de lovar hög avkastning men ökar riskerna betydligt ( vad är en CFD-hävstång ?). Även bland dessa handlare är konservativa handlare. De följer konsekvent en penningförvaltning och lägger endast delar av det totala kapitalet i aktier eller index.

Inte alla handlare är en spekulant. En investerare kan också vara en spekulant. Med alla skillnader mellan investerare och näringsidkare kan kombinationen av aktieinvesteringar och aktiehandel vara en lösning för dig att investera i aktiemarknaden. Varför ska du inte öppna en långsiktig position på en låg punkt på marknaden och också förlita sig på kortsiktiga fluktuationer.