CME Bitcoin Futures öppet intresse träffar ny rekordhög på 841 miljoner dollar

Bitcoin

Efter att ha stigit på ett imponerande öppet intresse på 440 dollar i juni, mötte CME Bitcoin futures nyligen ett nytt rekordhögt. Deribit har större siffror.

Institutionellt intresse för Bitcoin(BTC) fortsätter att växa i takt med att CME-terminerna rekordhöga 841 miljoner dollar. Öppet intresse i Chicago Mercantile Exchange (CME) BTC-framtider träffade den nya all-time high på onsdag. Enligt en CointelegraphRapporteraökningen visar att professionella investerares intresse för BTC fortsätter att öka imponerande.

Den 11 augusti MicroStrategy Incorporated (NASDAQ: MSTR) meddelat att den köpte 21 454 BTC till ett pris av 250 miljoner dollar. I pressmeddelandet avslöjade Michael J. Saylor, vd för MicroStrategy företagets förtroende för Bitcoin med den senaste investeringen. Han hänvisade till Bitcoin som den mest antagna digitala tillgången med större uppskattningspotential än kontanter.

CME Futures träffar ny rekordhög

Med Saylors kommentar är det uppenbart att det fortfarande finns investerintresse för cryptocurrency, oavsett baisseartade kommentarer från kritiker.

Innan nu uppnådde CME-futures ett enastående öppet intresse på 440 miljoner dollar i juni. Cointelegraph rapporterad att den 25 juni träffade det öppna intresset för Deribit Bitcoin-futures sin tremånadershöjd på 98 miljoner dollar. Dessutom var optionerna öppet intresse vid den tiden 1,2 miljarder dollar.

Dessutom visar ett diagram från Cointelegraph också att CME Bitcoin futuresbasis har varit i en prisvärd position sedan mitten av mars. Emellertid har den nyligen haft en premie på över 1% under tio dagar i rad.

Den positiva basen visar att priset på terminer är högre än spotpriset. Detta kallas Contango.

CME Bitcoin-alternativmarknader fortsätter att växa

CME Bitcoin Options är nya på marknaden eftersom det nyligen lanserades i januari 2020. I slutet av juni slog CME ett anmärkningsvärt öppet intresse på $ 440 miljoner. Trots detta förblir Deribit den ledande futures- och handelsplattformen.

För närvarande utnyttjar investerare rätten att köpa CME Bitcoin-futures till ett fast pris. Detta kallas en strejk. De nuvarande öppna intressena på 171 miljoner USD för CME är också fullt fokuserade på samtal sedan dess lansering.

I det nuvarande läget på marknaden upphör cirka 66% av CME: s öppna intresse den 28 augusti. Tillsammans med detta bör 14% av CME: s öppna intresse utvecklas fullt ut i slutet av september.

Vidare representerar samtalsalternativ också positiva strategier. Men de används ibland för ”täckta samtal”, som till stor del är neutrala. Täckta samtal syftar till att producera en fast inkomst så länge den underliggande tillgången ligger över en viss tröskel. För att upptäcka samtal som används för neutrala strategier, finns det ett behov av korrekt observation för att veta om den öppna räntan är lägre än dagens marknadsnivåer.

För närvarande är BTC: s öppna ränta under 10 000 USD 44 700 BTC, vilket är lika med 514 miljoner dollar. Detta motsvarar bara 28% av det totala räntan på 1,84 miljarder dollar. Siffrorna indikerar haussehet från optionsmarknaderna och validerar även CME-optioner.

I augusti 2019 behöll BTC 12 000 dollar under en vecka och sjönk sedan 20% fem dagar senare. Detta är dock inte oroande för investerare eftersom de är optimistiska att en sådan nedgång inte kommer att återkomma.